• slider1
  • Slider1
  • Slider1
  • Slider1
  • Slider1
  • Slider1
  • Slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1
  • slider1

Dnia 17 czerwca w Szkole Podstawowej nr 4 odbył się finał akcji zakończony konkursem plastycznym "Przepis na bezpieczne wakacje", organizowany wspólnie przez SP nr 4 oraz Sanepid i Policję. Wśród laureatek konkursu znalazły się trzy nasze uczennice: Oliwia Tołkaczew z klasy 2a, Aleksandra Lewandowska z klasy 2a oraz Oliwia Domańska z klasy 2e. Po wręczeniu nagród uczestnicy mogli uczestniczyć w warsztatach z resuscytacji, zobaczyć z bliska i wejść do radiowozu Straży Pożarnej oraz dowiedzieć się więcej na temat profilaktyki zdrowotnej. Dziękujemy organizatorom za wzorową organizację, a dzieci zapraszamy do udziału we wszystkich konkursach promujących zdrowie i bezpieczeństwo.

Na zakończenie wspólnej nauki i pracy, klasy 8b i 8c, pod kierunkiem nauczycieli: Agnieszki Rossy, Anny Gościńskiej i Barbary Jarocińskiej, udały się na wycieczkę do Bornego Sulinowa. Atrakcją wyjazdu było uczestnictwo uczniów w grze paintball. Pogoda dopisała, humory i zapał uczniów – też. Na zakończenie odbyło się wspólne ognisko i pieczenie kiełbasek.

W dniu dzisiejszym 16 czerwca naszą szkołę odwiedziły  6 latki - grupa "Ekoludki" z Przedszkola Publicznego im.Kornela Makuszyńskiego.Zajęcia były przygotowane  przez wychowawczynię Ewelinę Wiśniewską, a podczas zajęć  młodszym kolegom chętnie pomagali uczniowie klasy 2e. Nasi milusińscy goście na zajęciach sensoryczno- plastycznych wykonywali jeżyki z masy solnej oraz tworzyli pamiątkowe koszulki. Podczas zajęć  aktywnie ćwiczyli swoją twórczość  plastyczną, rozwijali kreatywność przy zaangażowaniu wszystkich zmysłów. Było nam niezmiernie miło gościć grupę 6 latków oraz ich Panie. Dziękujemy za liczne przybycie i do zobaczenia.

Każdy dzień jest dobry na naleśniki;) w klasie 3 D o tym wszyscy wiemy,  i z różnymi dodatkami próbujemy! Pancakes, zwane również "naleśnikami amerykańskimi", są popularnym daniem śniadaniowym w USA, charakteryzującym się grubością i puszystością, którą uzyskuje się dzięki dodaniu proszku do pieczenia lub sody. Podaje się je najczęściej w stosach, często z syropem klonowym, masłem i innymi dodatkami, takimi jak owoce czy nawet bekon. U nas królowały nutellą, owoce i słodkie dodatki. Enjoy! Smacznego!